Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Hayatını Kaybetti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Yeşilçam’ın Usta Oyuncusu Murat Soydan Hayatını Kaybetti

SON DAKİKA HABERİ: Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti! - Magazin  Haberleri - Milliyet

Usta oyuncu Murat Soydan, gerçek adıyla Rüçhan Tercan, vefat etti. Kızı, bu acı haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Türk sinemasının sevilen ismi Murat Soydan, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Oyuncunun ölüm haberini duyuran isim ise kızı Mehveş Soydan oldu. Mehveş Soydan, Instagram hesabından yapmış olduğu duygusal paylaşımda, “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun” mesajını paylaştı.

Murat Soydan Kimdir?

Türk sinemasının ve dizi dünyasının unutulmaz isimlerinden Murat Soydan, doğduğu topraklardan aldığı ilhamla, sanat yolculuğuna Lüleburgaz’dan başladı. Babasının memuriyeti dolayısıyla Kırklareli’nde dünyaya gelen Soydan, gerçek adıyla Rüçhan Tercan olarak tanınıyor. Eğitimine doğduğu şehirde başlayan ve Edirne’de lise eğitimini tamamlayan Soydan, sanatın başkenti İstanbul’a adım attığında, Türk müziği ve sinema dünyasında iz bırakacak bir kariyere adım atmış oldu.

Sinemaya “Kolsuz Kahraman” filmiyle giriş yapan Murat Soydan, Türk sinemasının önemli figürlerinden biri olarak izleyicilerin kalbinde taht kurdu. Usta oyuncu, kariyeri boyunca yaklaşık 200’e yakın filmde rol aldı ve dizi dünyasında da başarılar elde etti. Sinema sektörüne katkı sağlamak amacıyla bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yapan Soydan, 1970’li yılların “Jön” oyuncuları arasında yer aldı ve Türkân Şoray, Hülya Koçyiğit gibi ünlü isimlerle birçok projede bir araya geldi. 2016 yılında, uzun soluklu sanat hayatını ve sinema deneyimlerini içeren bir kitap yayınlayarak hayranlarına kendi hikayesini anlattı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.