Macron, Aşırı Sağ Yükselişi Sonrası Erken Seçim Kararı Aldı

Macron, Aşırı Sağ Yükselişi Sonrası Erken Seçim Kararı Aldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.06.2024
A+
A-

Macron, Aşırı Sağ Yükselişi Sonrası Erken Seçim Kararı Aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın yeniden birleşmesi gerektiğini  belirtti

MACRON’DAN SÜRPRİZ KARAR

Fransa’nın siyasi sahnesinde büyük bir sarsıntı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ partilerin beklenmedik bir şekilde öne çıkması sonrası ülkeyi yöneten parlamentoyu feshetti. Bu hamle, Fransa’da derin siyasi dalgalanmalara yol açarken, Macron’un liderliği altındaki ülkenin geleceği belirsizliğe sürükleniyor.

Macron'a halk desteği en düşük seviyesinde

MACRON ULUSAL MECLİSİ’Nİ FESHETTİĞİNİ AÇIKLADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ partilerin oy oranlarının artmasına dikkat çekerek Fransa Ulusal Meclisi’ni feshettiğini açıkladı. Macron, AP seçimlerindeki mağlubiyetin ardından Fransa’nın 30 Haziran’da ilk tur, 7 Temmuz’da ise ikinci tur için erken seçimler yapacağını belirtti. Lider Macron, aşırı sağın oy oranlarına vurgu yaparak, “Bu nedenle bugünün sonunda hiçbir şey olmamış gibi davranamayacağım.” ifadesini kullandı.

Macron: Türkiye'nin dünyada Rusya ile görüşmeye devam eden tek güç olmasını  kim ister? | Euronews

HANGİ PARTİDE KAÇ MİLLETVEKİLİ KAZANDI?

27 AB üyesinde düzenlenen Avrupa Parlamentosu seçimlerinin sonuçları Brüksel’de açıklanmaya başladı. AP Genel Kurul salonuna kurulan dev ekrandan yayınlanan sonuçlara göre Almanya’da Hristiyan demokratları bir araya getiren Avrupa Halk Partisi (EPP) 30, Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı 16, Sosyalistler ve Demokratlar (S&D) 14, Avrupa’yı Yenile (RE) 8, Sol 4 ve henüz bir gruba dahil olmayan partiler ise 19 milletvekili kazandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sessiz kalmakla eleştirildiği ABD'deki  olaylara ilişkin açıklama yaptı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.