Kaçak Kalkan Avcılarına Yakın Takip

Kaçak Kalkan Avcılarına Yakın Takip
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Kaçak Kalkan Avcılarına Yakın Takip

Trabzon’da kaçak kalkan avcılığına yönelik denetimler hem denizde hem de satış yerlerinde yoğun şekilde devam ediyor. Su Ürünleri Denetim ekipleri, karaya çıkış noktaları, nakil güzergahları, toptancı hali ve perakende satış yerlerinin yanı sıra denizde de kontrol faaliyetlerini sürdürüyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, sürdürülebilir avcılık için su ürünleri denetimlerinin önemine değinerek, 15 Nisan’da başlayan ve 15 Haziran’a kadar devam edecek olan Kalkan Balığı av yasağına aykırı avcılığın önlenmesi için yoğun çalışmalar yapıldığını belirtti. Kaplan, yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında denize bırakılan ağların kontrol edildiğini ve yasak dönemde denetimlerin artırıldığını ifade etti.

Kaplan, “İl Müdürlüğümüz su ürünleri denetim ekibi, Kontrol-1 gemisi ile 15 Nisan’da başlayan yasadışı kalkan balığı avcılık denetimlerinde denizde 15 kez yaklaşık 75 saat kalınarak 18 takım ağa el konuldu. Toplanan ağlarda bulunan ve hala canlı olan balıklar denize bırakılmış, türün devamını sağlamak ve balıklandırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere anaç özelliği olan balıklar ise Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne teslim edilmişti. Döl alımı gerçekleştirilen kalkan balıkları yaşam alanı olan denize tekrar geri bırakıldı” dedi.

Kaplan, ayrıca tespit edilen ağların ağ göz açıklıklarının tebliğ sınırlarının altında olduğunu vurgulayarak, yasak dönemin sona ermesinin ardından alınacak olan avcılık izin belgesi ile birlikte ağ göz açıklığının 400 mm’den küçük olmaması gerektiğini hatırlattı.

Trabzon’da kaçak kalkan avcılığına yönelik denetimler, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve türün korunması amacıyla kararlılıkla devam ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.