Hindistan’da Aşırı Sıcak: 24 Saatte 15 Ölüm

Hindistan’da Aşırı Sıcak: 24 Saatte 15 Ölüm
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

Hindistan’da Aşırı Sıcak: 24 Saatte 15 Ölüm

Hindistan’da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte Bihar ve Odisha eyaletlerinde en az 15 kişi hayatını kaybetti. Odisha hükümeti, aşırı sıcaklar nedeniyle öğle saatlerinde gerçekleşmesi planlanan açık hava etkinliklerini yasakladı.

Ülke genelinde aşırı sıcaklarla mücadele eden Hindistan, rekor sıcaklıklarla karşı karşıya. Başkent Yeni Delhi’nin bazı bölgelerinde termometreler 52,9 santigrat dereceyi gösterdi ve bu, bugüne kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık oldu.

Meteoroloji biriminden yapılan açıklamada, Hindistan’ın merkezinde ve kuzeybatısında sıcaklıkların önümüzdeki günlerde düşmesinin beklendiği, ancak ülkenin doğusunda, sıcaklığın normalden 4,5 ila 6,4 derece daha yüksek olduğu bölgelerde sıcak hava dalgasının devam edeceği bildirildi.

Bihar ve Odisha eyaletlerinde aşırı sıcaklar nedeniyle en az 15 kişi hayatını kaybetti. Can kayıplarının 10’u Odisha’nın Rourkela bölgesinde, 5’i ise Bihar’ın Aurangabad şehrinde güneş çarpması sonucu meydana geldi. Ayrıca, Bihar sınırındaki Jharkhand eyaletinde de 3 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, dün 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirirken, kesin ölüm nedenlerinin yapılacak otopsi sonucu belli olacağını belirtti. Ölüm nedenlerinin kesinleşmesiyle can kaybının artması bekleniyor.

Odisha hükümeti, aşırı sıcaklar nedeniyle 11.00-15.00 saatleri arasında açık hava etkinliklerini yasakladı. Sıcaklıkların bugün 43 dereceye ulaşmasının beklendiği Yeni Delhi’de bu hafta sıcaklığa bağlı ilk ölüm kaydedilmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.