Sokak Hayvanlarına Yeni Düzenleme: Uyutma Sınırlandırıldı, Ağır Cezalar Yolda

Sokak Hayvanlarına Yeni Düzenleme: Uyutma Sınırlandırıldı, Ağır Cezalar Yolda
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-

Sokak Hayvanlarına Yeni Düzenleme: Uyutma Sınırlandırıldı, Ağır Cezalar Yolda

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme tamamlandı ve yasa teklifinde önemli değişiklikler yapıldı. Uyutma kapsamı daraltıldı ve karar belediyelerde oluşturulacak kurul tarafından verilecek. Köpekleri toplama görevini ihmal eden belediye başkanlarına 3 yıl hapis, köpeklerini sokağa terk edenlere ise 60 bin lira para cezası verilecek.

Sokak hayvanlarıyla ilgili teklif hazır: Uyutma kapsamı daraltıldı, hapis ve para cezası yolda

AK Parti, sokak köpekleriyle ilgili kanun teklifini tamamladı. Meclis grubundaki vekiller bilgilendirildi ve teklif imzaya açıldı. Uyutma maddesinin kapsamı daraltıldı; Türkiye Gazetesi’nde belirtildiğine göre, barınaklarda bir ay boyunca sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulmasının sorumluluğu yerel yönetimlere veriliyor. Sokaklarda sürüler halinde dolaşan köpekler, kuduz tehlikesi olanlar ve saldırganlar barınaklara alınacak. Belediyeler, bu köpeklerin kısırlaştırılması ve aşılanmasını sağlayacak, ancak tekrar sokağa salınmayacaklar.

Sokak Hayvanlarına Belediyelerden Yüzde 5 Pay

Sokak hayvanlarını kendi bölgelerinden toplayıp başka bölgelere bırakanlara yönelik para cezaları artırılacak. Belediyeler, barınak ve bakım masrafları için bütçelerinden binde 5 oranında pay ayırmak zorunda kalacak. Bu pay, sadece sokak köpekleri için ayrılacak ve diğer harcamalar için kullanılmayacak. Denetimlerde bu payı farklı amaçlar için kullanan belediye başkanlarına ceza uygulanacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler:

“Şu anda, sokaktan alınan bir hayvan, kısırlaştırılıp, aşılanıp sokağa bırakılıyordu. Yeni teklifte şimdi bu uygulamaya son veriliyor. Barınaklarda bakılacaklar. Rehabilite edilemeyen, saldırgan, hastalıklı, kuduz riski olan, sahiplenme imkânı olmayan hayvanlara uyutma uygulanacak. Belediyeler, barınaklar ve başıboş hayvanların rehabilitasyonu için bütçelerinden pay ayırmak zorunda olacak. Yapmayanlara da denetim yapılacak, ceza verilecek. İhmal edenlere hapis cezası verilecek. Bu konuda kim sorumluysa, ceza verilecek.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.