Rus Füzeleri Kiev’de Çocuk Hastanesini Vurdu

Rus Füzeleri Kiev’de Çocuk Hastanesini Vurdu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Rus Füzeleri Kiev’de Çocuk Hastanesini Vurdu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Kiev’e yoğun füze saldırısı düzenlediğini ve bu saldırılar sonucunda başkentin çocuk hastanesinin zarar gördüğünü sosyal medya hesabından bildirdi.

NATO zirvesi öncesi Kiev'e füze yağdı: Ruslar çocuk hastanesini vurdu - Haberler

Zelenski, Kiev’in yanı sıra Dnipro, Kriviy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk gibi şehirlere de Rusya’nın füzelerle saldırdığını ve bu saldırılarda evlerin, altyapının yanı sıra çocuk hastanesinin de zarar gördüğünü paylaştı. Saldırıların hedef aldığı bölgelerde acil servislerin aktif olduğunu vurguladı.

Füze Parçaları Bina ve Araçlarda Hasara Yol Açtı

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko ise Kiev’de hava savunma sistemlerinin çalıştığını belirterek, Rus saldırıları sonucu başkentin çeşitli ilçelerine füze parçalarının düştüğünü ve bu durumun Solomen, Golosiyiv, Darnitsa ve Svyatoşin ilçelerinde binalar ile araçlarda hasara yol açtığını aktardı. Ayrıca Şevçenko ilçesinde bulunan bir çocuk hastanesinin de saldırıdan zarar gördüğünü açıkladı.

Popko, başkent Kiev’deki saldırıda en az 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 25 kişinin yaralandığını belirtti. Kriviy Rig Kenti Savunma Konseyi Başkanı Oleksandr Vilkul da Rusya’nın kentine düzenlediği füze saldırısında ilk belirlemelere göre 10 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 31 kişinin yaralandığını duyurdu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.