Meteoroloji’den Kritik Uyarı: Sağanak ve Fırtına Geliyor! Bu Bölgelerde Dikkatli Olun

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: Sağanak ve Fırtına Geliyor! Bu Bölgelerde Dikkatli Olun
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Meteoroloji’den Kritik Uyarı: Sağanak ve Fırtına Geliyor! Bu Bölgelerde Dikkatli Olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde bazı bölgelerde yoğun sağanak yağış ve fırtına görüleceğini belirtti. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve hazırlıklı olmaları istendi.

Meteoroloji’den gelen son hava durumu tahminlerine göre; 10 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Doğu Karadeniz bölgesinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri gök gürültülü yağmurlu olacak. Marmara, Ege kıyıları ve Akdeniz’in doğusunda kuvvetli poyraz etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Ordu, Tokat, Kayseri, Sivas, Diyarbakır ve Batman çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Batı bölgelerimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde ise normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Rüzgarın genel olarak kuzeyden, öğleden sonra ise Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da güneyden hafif ve ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun batısında kuzey yönlerinden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz, Ordu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.