Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkıyor: ‘Kalemini satanlar değil; özgürce yazanlar kazanacak’

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, bugün hakim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesi Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi, adliye önünde basın açıklaması düzenledi.

Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkıyor: ‘Kalemini satanlar değil; özgürce yazanlar kazanacak’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.10.2023
A+
A-

Canlı yayındaki sözleri montaj bir video ile bağlamından koparılan ardından sosyal medyada linç kampanyasına maruz kalan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, “suçu ve suçluyu övme” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturma nedeniyle gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Yanardağ 27 Haziran günü tutuklanmıştı.

Yanardağ’ın 10 yıl 6 aya kadar hapsinin istendiği davanın ilk duruşması ise bugün görülecek.

Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkıyor: 'Kalemini satanlar değil; özgürce yazanlar kazanacak'

Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi, bir basın açıklamasına düzenledi.

Açıklamaya CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk‘ün yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi, gazeteci ve yurttaş katıldı.

Açıklamada, “Başın öne eğilmesin kalemini satanlar değil; özgürce yazanlar kazanacak. Merdan Yanardağ’a özgürlük” çağrısı yapıldı.

TERKOĞLU: “ELEŞTİREL GAZETECİLİK YAPMANIN BEDELİNİ ÖDÜYOR”

Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, Yanardağ hakkında açılan soruşturma ile ilgili şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Merdan Yanardağ normal bir hukuk düzeninde 1 dakika bile içeride kalmayacağı, hatta soruşturma bile açılmayacağı bir dosyadan aylardır içeride tutuklu. Bu davada öyle hukuksuzluklar oldu ki; düşünün aslında içeriği aslında hiç öyle olmayan 62 saniyelik konuşmayla, bir trol ordusunun başlattığı kampanyayla, iktidar medyasının yüklenmesiyle bir gazeteci tutuklandı. Merdan Yanardağ Türkiye’de eleştirel gazetecilik yapmanın bedelini ödüyor.”

Merdan Yanardağ hakim karşısına çıkıyor: 'Kalemini satanlar değil; özgürce yazanlar kazanacak'

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.