İsrail’e Füze Tehdidi: Yemen ve Lübnan Saldırdı, Demir Kubbe Çalışmadı, Halk Panikte!

İsrail’e Füze Tehdidi: Yemen ve Lübnan Saldırdı, Demir Kubbe Çalışmadı, Halk Panikte!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-

İsrail’e Füze Tehdidi: Yemen ve Lübnan Saldırdı, Demir Kubbe Çalışmadı, Halk Panikte!

İsrail ordusu, Yemen’den balistik füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Demir Kubbe savunma sisteminin bu saldırıya karşı yetersiz kaldığı ve füzelerden birinin açık araziye düştüğü belirtildi. Düşen füze sonucu çok sayıda kişi yaralanırken, sirenlerin çalmasıyla halk panik içinde sığınaklara yöneldi.

Lübnan’dan 40 Roket Atışı

Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine, özellikle Yukarı Celile ve Golan Tepeleri’ne yaklaşık 40 roket atıldığı açıklandı. İsrail ordusu, saldırılar sonucu can kaybı olmadığını bildirdi. Ancak bazı bölgelerde çıkan yangınlar nedeniyle maddi hasar oluştuğu ifade edildi.

İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği saldırıda bir Hizbullah lideri  öldürüldü

Demir Kubbe ve Alarm Sistemleri

Yemen’den atılan balistik füzenin ülkenin merkezine yöneldiği ve birçok bölgede saldırı alarmlarının devreye girdiği kaydedildi. Hava savunma sistemi olan Demir Kubbe’den fırlatılan önleyici füzelerin patlama sesleri ülke genelinde birçok noktadan duyuldu.

Husi İddiaları: İsrail’in Kalbine Saldırı

Yemen’deki Husi grupları, İsrail’e birçok füze gönderdiklerini ve Demir Kubbe savunma sisteminin bu saldırıları durdurmakta yetersiz kaldığını iddia etti. İsrail ordusu ise füzenin ülkenin merkezinde açık bir alana düştüğünü doğruladı.

Lid’de Yangın ve Yaralılar

Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid kentinde, füze parçalarının düşmesi sonucu yangın çıktığı bildirildi. İsrail acil servis ekipleri, sığınaklara kaçmaya çalışırken yaralanan 9 kişiye yardım çağrısı aldıklarını duyurdu.

Lübnan'dan İsrail'e füze saldırısı!

Batı Şeria’daki Hasar

Batı Şeria’da bulunan Modin kentindeki bir tren istasyonuna, Demir Kubbe’den fırlatılan önleyici füzelerin şarapnel parçalarının düşmesi sonucu maddi hasar meydana geldiği açıklandı. İsrail polis sözcülüğü, şarapnellerin tren istasyonuna isabet ettiğini doğruladı.

Geçmiş Saldırılar

19 Temmuz’da Tel Aviv’de insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda büyük bir patlama meydana gelmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. İsrail ordusu, bu saldırının ardından 20 Temmuz’da Yemen’deki Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenlemişti.

Son 48 Saatte Lübnan’dan 150 Roket

İsrail ordu radyosuna göre, son 48 saat içinde Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine yaklaşık 150 roket atıldı. Metula yerleşim bölgesine düşen insansız hava aracı herhangi bir hasara yol açmazken, bölgede gerginlik sürmeye devam ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.