Eko Turizm İnşaatları Assos’un Doğal Güzelliklerini Yok Ediyor

Eko Turizm İnşaatları Assos’un Doğal Güzelliklerini Yok Ediyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.07.2024
A+
A-

Eko Turizm İnşaatları Assos’un Doğal Güzelliklerini Yok Ediyor

Çanakkale Özel İzaca Meclisi, Yeni Eko Turizm projeleri üzerinde tartışmalar yaparken, Assos bölgesindeki tarihi ve doğal dokunun yangınlar ve inşaat onayı verilmiş Eko Turizm projelerinin talanıyla zarar görmesi devam ediyor. Bölgede inşaat izni verilen eko turizm projelerinde döküm sahası bulunmaması, çevredeki ormanlar, tarım alanları, köy meraları ve hazine arazilerinin hafriyat döküm sahası olarak kullanılmasına neden olmuş durumda. Projelerin depo alanları ve tedarik zincirinde Assos bölgesinin taşı ve toprağı adeta altın değerinde olup, tarihi mirasın her noktasında kazı ve hafriyat çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor.

Eko Turizm İnşaatları Assos'un Doğal Güzelliklerini Yok Ediyor

Bölgedeki doğa katliamı, Assos’un altın değerindeki taşı ve toprağını tahrip ederek devam ediyor. İnşaat izni verilen eko turizm projeleri ise döküm sahası olmadığı için, çevredeki ormanlar, tarım alanları, köy meraları ve hazine arazilerini hafriyat döküm sahası haline getiriyor. Bu durum, bölgenin ekosistemini ve tarihi dokusunu büyük ölçüde tehdit etmeye devam ediyor. Çevre koruma derneklerinin ve yetkililerin ise bu durum karşısında herhangi bir açıklama yapmamış olması doğa tahribatının devam etmesine sebep oluyor.

Çanakkale’de Ekoturizm Projelerinde Rant İddiaları

Çanakkale’de ekoturizm projeleri kapsamında yaşanan yolsuzluk skandalları ise kamuoyunda dikkat çeken konular arasında er alıyor. Bazı emlakçıların, ekoturizm ve köy gelişim imar dosyalarını usulsüz bir şekilde onaylatarak büyük rantlar elde ettiği iddia ediliyor. Bu süreçte, önemli siyasi figürlerin, milletvekili yakınlarının ve mevcut ile eski belediye başkanlarının da bu yolsuzluklardan çıkar sağladığı öne sürülüyor. Yerel halk ve sivil toplum kuruluşları, bu söylentilerin projeleri olumsuz etkilediğini ve doğayı tahrip ettiğini ifade ediyor. Usulsüz onaylar nedeniyle birçok doğal alanın tahrip edileceği ve bölgenin ekosisteminin tehdit altında olduğu belirtilmekte.

Eko Turizm İnşaatları Assos'un Doğal Güzelliklerini Yok Ediyor

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.