Altın Fiyatları Tarihi Zirvede

Altın Fiyatları Tarihi Zirvede
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.07.2024
A+
A-

Altın Fiyatları Tarihi Zirvede

Küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve ekonomik endişeler altın fiyatlarını tarihi zirveye taşıdı. Yatırımcıların güvenli liman arayışı, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Küresel piyasalarda altın fiyatları durgun seyretmeye başladı. Merkez  bankalarının faiz indirimi patikasına girme ihtimallerinin ertelenmesi  altında gerilemeye neden oluyor.

ABD’deki Enflasyon Verileri Altın Fiyatlarını Zirveye Taşıdı

ABD’de aylık bazda negatif enflasyonun görülmesi ve yıllık enflasyon oranının yüzde 3 seviyesine ulaşması, altın fiyatlarında büyük bir artışa yol açtı. ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi için beklediği olumlu verilerin gelmesi, altının değer kazanmasına neden oldu. Dün açıklanan enflasyon verisiyle birlikte altın fiyatları yükselmeye başladı. ABD’de enflasyonun aylık yüzde -0,1 olarak gerçekleşmesi ve yıllık bazda yüzde 3 olması, Fed’in faiz indirimi için belirlediği yüzde 2 hedefi doğrultusunda önemli bir adım oldu. Bu gelişmelerle birlikte altın fiyatları güçlenerek tarihi yüksek seviyesine ulaştı ve ABD’de faizlerin düşeceği beklentisi altına olan talebi artırdı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.