Adalet Bakanı Tunç: Kira Zam Sınırı Hakkında Karar Meclis’in Yetkisinde

Adalet Bakanı Tunç: Kira Zam Sınırı Hakkında Karar Meclis’in Yetkisinde
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

Adalet Bakanı Tunç: Kira Zam Sınırı Hakkında Karar Meclis’in Yetkisinde

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz’da sona eren yüzde 25 kira artış sınırının devam edip etmeyeceğiyle ilgili soruları yanıtladı. Tunç, “1 Temmuz itibarıyla bu düzenleme sona erdi. Meclis’in takdirinde olan bir husus bu. Enflasyonu düşürmek önceliğimiz,” dedi. Bakan Tunç, enflasyon hedeflerine dikkat çekerek, kira artış sınırı konusunun Meclis tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD’ye kaçan ve Türkiye’nin iade talebi üzerine gözaltına alınarak tutuklanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un iade süreçleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Tunç, Türkiye’nin gerekli belgeleri ABD yetkilileriyle paylaştığını belirterek, “Her duruşma sonrası ihtiyaç duyulan ek belgeleri de gönderiyoruz. Yargıdan kaçış olmamalı. 1 kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak kabul edilemez. Kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık, iade taleplerimizi ilettik. Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceklerini umuyoruz,” dedi.

Ayrıca Bakan Tunç, 1 Temmuz’da sona eren yüzde 25 kira artış sınırının devam edip etmeyeceği konusuna da değindi. Kiradaki artışların Borçlar Kanunu tarafından düzenlendiğini hatırlatan Tunç, “1 Temmuz itibarıyla bu düzenleme sona erdi. Bu konu Meclis’in takdirinde olan bir husus. Enflasyonu düşürme hedefimiz var. Ekonomi yönetimimiz çalışmalarını sürdürüyor. Borçlar Kanunumuzun ilgili maddesi, kira miktarının nasıl artırılacağına yönelik düzenlemeleri zaten içeriyor,” şeklinde açıklamada bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.